HOME

 NIEUWS
Nieuws
Agenda
Nieuwsbrieven

 ZOEKEN
Archievenoverzicht
Doorzoek de bronnen
Via archieven.nl
Kranten
Beeldbank
Bibliotheek

 ORGANISATIE
Adresgegevens
Werkgebied
Bestuur, medewerkers
Beleidsstukken
Jaarstukken

 DIENSTVERLENING
Reserveren stukken

 LOKALE HISTORIE

 COLLECTIE DEYS
In de bibliotheek
In de beeldbank

 KROMME RIJN
   SYMPOSIUM


 VRIEND WORDEN?

 LINKS
Proef het Verleden op Kasteel Duurstede en in de tuin van Museum Dorestad.

Maandag 16 mei, tweede Pinksterdag is “De dag van het Kasteel” in Wijk bij Duurstede.

Op Kasteel Duurstede en Museum Dorestad kunnen jong en oud de geschiedenis van het kasteel beleven. Er is een leuk activiteitenprogramma samengesteld rondom het thema van dit jaar: “Proef het Verleden”.

Vanaf 13.00 uur bent u van harte welkom in de museumtuin van Museum Dorestad om bijvoorbeeld een lekker stuk middeleeuwse taart te proeven. Voor kinderen zijn er verschillende middeleeuwse kasteelspelletjes te spelen. En jong en oud kan een schilderij van een kasteel maken. Voor de iets oudere kinderen is er een mini-bieb met boeken en strips over kastelen en ridders.

Het terras van Kasteel Duurstede en de torens zijn van 11.00 tot 17.00 geopend. Beide torens kunnen bezocht worden. In de Donjon en de buitenruimte kunt u de expositie van “De KunstStad” te bezichtigen. Zie ook www.kunsstadwijk.nl

Vanaf 14.00 uur kunnen bezoekers onder het genot van een hapje en drankje en de mooie entourage van de historische binnenplaats ook op andere manieren “proeven” aan het verleden. Het Regionaal Historische Centrum Zuidoost Utrecht is, mede namens de ook in Wijk gevestigde Nederlandse Kastelen Stichting, aanwezig met boeken en brochures over de vele kastelen in de regio. De Stichting Castellum is er met informatie over archeologische vondsten.

Iedereen kan een lekker biertje van Stadsbrouwerij De Dikke proeven en de medewerkers vertellen graag iets over het ambachtelijk brouwproces. Kinderen kunnen zich inleven in het verleden in de voorleeshoek met spannende boeken van de bibliotheek over ridders en kastelen.

Een mysterieuze dame, oude bekende van David van Bourgondië zal ook aanwezig zijn. Het schijnt dat zij ook nog wel eens voor hem kookte…

Om de sfeer compleet te maken zal troubadour Boudewijn Hansen die middag ook acte de présence geven!

De dag van het Kasteel is een aantal jaar geleden ontstaan op initiatief van het Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats (NKS). Steeds meer kastelen en buitenplaatsen openen die dag hun deuren voor publiek.

Dit jaar doet Wijk bij Duurstede voor het eerst mee.

Zet dus 2de pinksterdag in de agenda en ga naar het kasteel en de Museumtuin en Proef het Verleden. Het wordt hoe dan ook een heerlijke dag!

Toegang tot het kasteel en de Museumtuin is gratis.

Meer info op www.museumdorestad.nl, en www.kasteelcultureel.org