HOME

 NIEUWS
Nieuws
Agenda
Nieuwsbrieven

 ZOEKEN
Archievenoverzicht
Doorzoek de bronnen
Via archieven.nl
Kranten
Beeldbank
Bibliotheek

 ORGANISATIE
Adresgegevens
Werkgebied
Bestuur, medewerkers
Beleidsstukken
Jaarstukken

 DIENSTVERLENING
Reserveren stukken

 LOKALE HISTORIE

 COLLECTIE DEYS
In de bibliotheek
In de beeldbank

 KROMME RIJN
   SYMPOSIUM


 VRIEND WORDEN?

 LINKS
Televisieserie Verborgen Verleden over Houten, Leersum en Wijk

Schrijfster Nelleke Noordervliet is op zaterdag 26 november de hoofdpersoon in de succesvolle NTR-televisieserie “Verborgen verleden”. Ooit kwam een deel van haar familie uit ons gebied. Nelleke gaat in het programma op zoek naar haar verborgen verleden en komt op het spoor van bijzondere voorouders in Houten, Leersum en Wijk bij Duurstede. Zo werd voorvader Anthonie Lagerweij, burgemeester van Houten, door Franse soldaten op een kar gebonden uit het dorp gevoerd.

Het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht is samen met Nelleke in de archieven van deze plaatsen gedoken en deed verrassende ontdekkingen. Zo konden we een leuk stukje van haar familiegeschiedenis, en daarmee ook van de historie van deze drie plaatsen, reconstrueren.

In Verborgen verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis en ontdekken zo vaak onbekende stukjes uit de Nederlandse geschiedenis.

(De serie Verborgen verleden is gebaseerd op het Britse format Who do you think you are? en wordt geproduceerd door BlazHoffski onder eindredactie van de NTR. Ook wordt gebruik gemaakt van de expertise van het CBG | Centrum voor familiegeschiedenis en de Nederlandse archieven en historische centra.)

Uitzending: zaterdag 26 november om 20.30 uur op NPO 2
Website: www.verborgenverleden.nl