HOME

 NIEUWS
Nieuws
Agenda
Nieuwsbrieven

 ZOEKEN
Archievenoverzicht
Doorzoek de bronnen
Via archieven.nl
Kranten
Beeldbank
Bibliotheek

 ORGANISATIE
Adresgegevens
Werkgebied
Bestuur, medewerkers
Beleidsstukken
Jaarstukken

 DIENSTVERLENING
Reserveren stukken

 LOKALE HISTORIE

 COLLECTIE DEYS
In de bibliotheek
In de beeldbank

 KROMME RIJN
   SYMPOSIUM


 VRIEND WORDEN?

 LINKS
Workshop veldnamen op 28 oktober 2017

Altijd al willen weten waar de naam De Brink in Houten of Werkhoven vandaan komt? Of waarom boerderij De Noort in Wijk bij Duurstede zo heet? Of wat de achtergrond van de naam van de buurt Het Groenewoud in Cothen of van De Stenen Brug in Langbroek is? Kortom, waarom heten akkers, boomgaarden, wegen, sloten en boerderijen zoals ze heten? Wat zeggen die namen over de geschiedenis van het gebied? Vindt u het belangrijk dat dergelijke veldnamen (toponiemen) behouden blijven en in ere worden hersteld? Wilt u (eventueel) meewerken aan het voltooien van een digitale kaart van historische veldnamen in het Kromme Rijngebied?

Meld u dan aan voor de gratis workshop veldnamen op zaterdagochtend 28 oktober aanstaande van 10 tot 12 uur in het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht (RHC) in Wijk bij Duurstede.

De workshop wordt gegeven door Ad van Ooststroom en Ad van Bemmel. Het is een gezamenlijke activiteit van het RHC en de Historische Kring Tussen Rijn en Lek en vloeit voort uit het Kromme-Rijnsymposium van 4 november vorig jaar.

Aanmelden kan via info@rhczuidoostutrecht.nl onder vermelding ‘aanmelding workshop veldnamen’ met uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. Nadere informatie volgt.