HOME

 NIEUWS
Nieuws
Agenda
Nieuwsbrieven

 ZOEKEN
Archievenoverzicht
Doorzoek de bronnen
Via archieven.nl
Kranten
Beeldbank
Bibliotheek

 ORGANISATIE
Adresgegevens
Werkgebied
Bestuur, medewerkers
Beleidsstukken
Jaarstukken

 DIENSTVERLENING
Reserveren stukken

 LOKALE HISTORIE

 COLLECTIE DEYS
In de bibliotheek
In de beeldbank

 KROMME RIJN
   SYMPOSIUM


 VRIEND WORDEN?

 LINKS
Bijeenkomst ‘Verdronken archief herrezen’

Op vrijdagmiddag de dertiende oktober 2017 wordt in het gemeentehuis van Wijk bij Duurstede een bijzondere bijeenkomst gehouden voor genodigden.

De middag valt in twee delen uiteen. Voor de pauze besteden we aandacht aan de archiefcalamiteit uit oktober 2002. Daarbij liep het grootste deel van de historische collectie van het streekarchief onder water. Vijftien jaar na dato is de restauratie van de beschadigde stukken voltooid. Over de Wijkse archieframp en vooral het herstel zijn een film en tentoonstelling gemaakt die u deze middag voor het eerst kunt zien. Daarna maken de tentoonstelling en film een rondreis langs de vijf gemeentehuizen in Wijk, Doorn, Rhenen, Bunnik en Houten en kan iedereen ze zien.

Hetzelfde boek links vóór en rechts na restauratie

Na de pauze besteden we aandacht aan een drietal recente activiteiten van het RHC en de Vriendenstichting: het driestadsrechtenproject, de verwerving van een belangrijk familiearchief en het symposium over het Kromme Rijngebied in de middeleeuwen.

Als u belangstelling voor deze bijeenkomst heeft, maar (nog) niet bent uitgenodigd, kunt u een verzoek sturen aan: info@rhczuidoostutrecht.nl.