HOME

 NIEUWS
Nieuws
Agenda
Nieuwsbrieven

 ZOEKEN
Archievenoverzicht
Doorzoek de bronnen
Via archieven.nl
Kranten
Beeldbank
Bibliotheek

 ORGANISATIE
Adresgegevens
Werkgebied
Bestuur, medewerkers
Beleidsstukken
Jaarstukken

 DIENSTVERLENING
Reserveren stukken

 LOKALE HISTORIE

 COLLECTIE DEYS
In de bibliotheek
In de beeldbank

 KROMME RIJN
   SYMPOSIUM


 VRIEND WORDEN?

 LINKS
Verslag van de presentatie van de website van het RHC Zuidoost Utrecht


Vrijdag 18 maart jl. is de website van het RHC Zuidoost Utrecht op feestelijke wijze gepresenteerd in de raadszaal van het gemeentehuis te Wijk bij Duurstede. De bijeenkomst werd bijgewoond door 40 genodigden.

De heer Frits Naafs heette als bestuursvoorzitter van het RHC allen welkom en vertelde in het kort iets over de historie van het RHC en de, in aanbouw zijnde, centrale archiefbewaarplaats in Wijk bij Duurstede. Ook bedankte hij iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van de website.


Daarna was het woord aan mw. Benedikte Lampe, programmamanager van de Utrechtse Schatkamer. Zij gaf aan de hand van de website van de Utrechtse Schatkamer (www.deutrechtseschatkamer.nl) uitleg over de ondersteunende rol die deze organisatie speelt ten aanzien van de erfgoed instellingen in de provincie Utrecht. Met een muisklik als openingshandeling werd vervolgens de kersverse website van het RHC gelanceerd.


Vervolgens gaf de streekarchivaris van het RHC, mw. Ria van der Eerden, een algehele toelichting op de totstandkoming en de inrichting van de website. De nadruk hierbij lag op het onderdeel zoeken in kranten. Vervolgens waren er bloemen voor Els Elenbaas die de technische inrichting van de website heeft verzorgd en een fles wijn voor Winfried Leeman, die belangeloos een aantal foto’s bij de teksten leverde.

Tot slot was het tijd voor geanimeerde gesprekken onder het genot van een hapje en een drankje.