HOME

 NIEUWS
Nieuws
Agenda
Nieuwsbrieven

 ZOEKEN
Archievenoverzicht
Doorzoek de bronnen
Via archieven.nl
Kranten
Beeldbank
Bibliotheek

 ORGANISATIE
Adresgegevens
Werkgebied
Bestuur, medewerkers
Beleidsstukken
Jaarstukken

 DIENSTVERLENING
Reserveren stukken

 LOKALE HISTORIE

 COLLECTIE DEYS
In de bibliotheek
In de beeldbank

 KROMME RIJN
   SYMPOSIUM


 VRIEND WORDEN?

 LINKS
 

Verhuizing archief Vijfheerenlanden

 

De nieuwe gemeente Vijfheerenlanden (een fusie van de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik) wil zich vanaf 1 januari 2020 aansluiten bij het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht.

De historische archieven en collecties van de voormalige gemeente Vianen zijn al sinds 2014 in Wijk bij Duurstede te vinden. Nu volgen gefaseerd ook die van Leerdam en Zederik.

 

Vanaf maandag 25 tot en met woensdag 27 november a.s. zal het oudste gedeelte, zo’n  400 strekkende meter, worden verhuisd. Deze archieven liggen momenteel verspreid over vier locaties: Den Haag, Gorcum, Leerdam en Meerkerk.

Het gaat voornamelijk om archieven van vóór circa 1930. Maar ook de grote krantencollectie uit Leerdam gaat mee. De bouwvergunningen van zowel Vianen, Leerdam als Zederik blijven wel ter plaatse.

 

Door de verhuizing zal een deel van deze collectie de komende weken niet of moeilijk te raadplegen zijn. Ook zullen bezoekers van de studiezaal van het RHC in Wijk bij Duurstede enige last van de verhuizing ondervinden op 25, 26 en 27 november.

Wij vragen daarvoor uw begrip. Zodra het mogelijk is, zullen de toegangen worden gepubliceerd op www.archieven.nl.

 

Heeft u vragen? Mail ons dan via info@rhczuidoostutrecht.nl