HOME

 NIEUWS
Nieuws
Agenda
Nieuwsbrieven

 ZOEKEN
Archievenoverzicht
Doorzoek de bronnen
Via archieven.nl
Kranten
Beeldbank
Bibliotheek

 ORGANISATIE
Adresgegevens
Werkgebied
Bestuur, medewerkers
Beleidsstukken
Jaarstukken

 DIENSTVERLENING
Reserveren stukken

 LOKALE HISTORIE

 COLLECTIE DEYS
In de bibliotheek
In de beeldbank

 KROMME RIJN
   SYMPOSIUM


 VRIEND WORDEN?

 LINKS
Nationaal Project 'De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's'

Mevrouw Marsman deelt eten uit aan kinderen op de Rijndijk, te Wijk bij Duurstede.

Heeft u nog foto’s in uw fotocollectie van de Tweede Wereldoorlog die een goed beeld geven van de provincie Utrecht? Foto’s die een alledaags of juist een bijzonder beeld geven uit deze tijd? En hebben deze foto’s betrekking op een van de volgende plaatsen: Bunnik, Houten, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Vijfheerenlanden of Wijk bij Duurstede?

Indien ja, dan nodigt het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht u uit om op 10 december tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur langs te komen om uw foto’s aan ons te laten zien. Een uitstekende fotograaf is aanwezig om een goede opname van uw foto’s te maken. Vervolgens sturen wij de digitale foto’s door naar de provincie Utrecht.

De foto’s worden per provincie verzameld in het kader van het landelijke project ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’. Uit de verzamelde foto’s wordt een selectie gemaakt van 50 meest bijzondere foto’s, die een goed beeld geven van de provincie Utrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog.  Deze 50 foto’s worden op 15 januari 2020 gepresenteerd en het Utrechtse publiek kiest daar 25 foto’s uit die doorgaan naar de landelijke selectie. Uiteindelijk blijven er 100 iconische foto's over die 31 maart 2020 geëxposeerd worden in de Tweede Kamer.

Op deze manier hopen wij veel mooie foto’s van de Tweede Wereldoorlog te kunnen verkrijgen. U bent van harte welkom op 10 december!