HOME

 NIEUWS
Nieuws
Agenda
Nieuwsbrieven

 ZOEKEN
Archievenoverzicht
Doorzoek de bronnen
Via archieven.nl
Kranten
Beeldbank
Bibliotheek

 ORGANISATIE
Adresgegevens
Werkgebied
Bestuur, medewerkers
Beleidsstukken
Jaarstukken

 DIENSTVERLENING
Reserveren stukken

 LOKALE HISTORIE

 COLLECTIE DEYS
In de bibliotheek
In de beeldbank

 KROMME RIJN
   SYMPOSIUM


 VRIEND WORDEN?

 LINKS
 

 

Vacature

Vacaturenummer

Sluitingsdatum

Omvang

Schaal

 

 

Informatieadviseur (IA) tijdelijk voor een periode van 2 jaar

2020-004-RAZU

9 februari 2020

36 uur per week

10

Werken bij het RAZU

Het Regionaal Archief-Zuid-Utrecht (RAZU) is een kleine maar volwaardige archiefdienst met wettelijke taken op het gebied van beheer, beschikbaarstelling en toezicht van informatie en een faciliterende taak als kennis- en informatiecentrum voor de geschiedenis van het gebied. Samen met de zes bij de gemeenschappelijke regeling aangesloten gemeenten Bunnik, Houten, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Vijfheerenlanden en Wijk bij Duurstede zorgt de organisatie ervoor dat de gemeentelijke archieven ook op lange termijn houdbaar, bruikbaar en betrouwbaar blijven. Voor de inwoners is het RAZU een publieksgerichte erfgoedinstelling die met en voor hen historische informatie veiligstelt, verrijkt en laagdrempelig toegankelijk maakt. Vooral door de digitalisering veranderen de rol en taken van de archiefdienst. Dat vraagt om capabele en flexibele medewerkers, die gericht zijn op samenwerking en bereid zijn zich verder te ontwikkelen. Naast een natuurlijk verloop door pensionering breidt het RAZU de organisatie vanaf 2019 uit van 6 naar 8,5 voltijds arbeidsplaatsen door toevoeging van een informatieadviseur, informatiemanager en medewerker cultuurhistorie.

Het Regionaal Archief Zuid-Utrecht is vanaf begin 2020 de nieuwe naam van het RHC Zuidoost Utrecht.

Taken

 • Je werkt vooral samen met de andere informatieadviseur en de archiefinspecteur aan een continue verbetering van de informatiehuishouding van onze gemeenten.
 • Je ondersteunt deze gemeenten hierbij door zowel gevraagd als ongevraagd advies uit te brengen, beleidsstukken te schrijven en te participeren in interne gemeentelijke projecten.
 • Je blijft op de hoogte van landelijke ontwikkelingen en organiseert bijeenkomsten en kennissessies om deze kennis met de gemeenten te delen.
 • Je participeert als projectgroepslid in de pilot e-depot (2020-2021) waarin het RAZU met twee gemeenten een e-depot ontwikkelt.

Functie eisen

 • Je hebt een relevante opleiding op het gebied van informatiemanagement of informatiebeheer op minimaal HBO-niveau.
 • Je hebt ervaring in een adviesrol, bij voorkeur in een (gemeentelijke) overheidsomgeving.
 • Je hebt kennis van het informatielandschap van gemeenten en de vraagstukken die daarin relevant zijn (bijv. Zaakgericht werken, Common Ground en archiving by design).
 • Je hebt affiniteit met archieven en cultuurhistorie.
 • Je beschikt over een meer dan gemiddelde kennis van ICT en kunt goed omgaan met systemen.
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

 

Gezien de afstanden en ongunstige OV-verbindingen tussen onze gemeenten is het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer een pre. Wijk bij Duurstede is de vestigingsplaats.

Kennis en vaardigheden

 • Je kunt goed zelfstandig projectmatig werken.
 • Je bent accuraat, klantgericht, omgevingsbewust en daadkrachtig.
 • Je hebt gedegen kennis van digitaal informatiebeheer.
 • Je bent vaardig in het herkennen en benoemen van de specifieke informatiebehoefte van overheden en kunt daarin voorzien door het aanbieden van kennis- en informatieproducten.

Ons aanbod

Medewerkers van het Regionaal Archief Zuid-Utrecht zijn in dienst van de gemeente Houten en worden permanent gedetacheerd bij het RAZU.

 

 • Salaris en aanstelling zijn afhankelijk van je opleiding en ervaring. Als je voldoet aan de gestelde functie-eisen kunnen wij je inschalen in schaal 10. Het bruto maandsalaris is in deze schaal minimaal € 2.914 en maximaal € 4.406 bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Wanneer aanstelling plaatsvindt in aanloopschaal 9, bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband minimaal € 2.702 en maximaal € 3.968 per maand.
 •  
 • De aanstelling is tijdelijk voor 1 jaar met uitzicht op een verlenging van 1 jaar. Indien de gemeenten na deze periode van (in totaal) 2 jaar aangeven voldoende behoefte te hebben aan de adviestaken, zal de aanstelling omgezet kunnen worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
   
 • Een IKB (individueel keuzebudget) van 17,05% van jouw bruto salaris per maand. Dit IKB is een bundeling van onder andere je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt het IKB vrij inzetten, bijvoorbeeld door het uit te laten betalen of voor extra verlof. Je kunt hiermee keuzes maken die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen.
 •  
 • Als je 36 uur werkt dan heb je in elk geval 144 vakantie-uren per jaar. Werk je parttime, dan worden je vakantie-uren naar rato berekend. Met de inzet van je IKB is het mogelijk om maximaal 4 weken extra verlof te kopen.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering en een pensioenregeling.

 

Mogelijkheid om te sporten met korting via Bedrijfsfitness Nederland.

 

Meer informatie & solliciteren

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ria van der Eerden, directeur-archivaris, tel. 088-5300161 of Wietse Bakker, informatieadviseur/informatiemanager, tel. 088-5300168.

 

Solliciteren kan tot en met 9 februari 2020 per mail naar gemeentehuis@houten.nl onder vermelding van: 2020-004-RAZU.

De sollicitatiegesprekken worden op dinsdag 18 februari ingepland.

 

Voldoe je niet aan alle eisen, maar ben je wel enthousiast en gemotiveerd, dan vragen we je om toch te reageren.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.