HOME

 NIEUWS
Nieuws
Agenda
Nieuwsbrieven

 ZOEKEN
Archievenoverzicht
Doorzoek de bronnen
Via archieven.nl
Kranten
Beeldbank
Bibliotheek

 ORGANISATIE
Adresgegevens
Werkgebied
Bestuur, medewerkers
Beleidsstukken
Jaarstukken

 DIENSTVERLENING
Reserveren stukken

 LOKALE HISTORIE

 COLLECTIE DEYS
In de bibliotheek
In de beeldbank

 KROMME RIJN
   SYMPOSIUM


 VRIEND WORDEN?

 LINKS
Open dag

Zaterdag 15 oktober vond de open dag plaats die door ongeveer 100 belangstellenden werd bezocht. De medewerkers van het RHC hielden rondleidingen in de quarantaineruimte en de beide depots en in de studiezaal werd uitleg gegeven over genealogisch- en historisch onderzoek.

Gemeentelijk archiefinspecteur de heer H.P.J.E. Merkelbach leidt op 15 oktober een groep belangstellenden rond in het archiefdepot op de begane grond (foto W.R. Leeman)
Daarnaast waren in de hal van het Wijkse gemeentehuis de historische verenigingen uit het Kromme-Rijngbied, Driebergen-Rijsenburg, Maarn-Maarsbergen en Rhenen aanwezig met een informatiekraam. Twee restauratiebedrijven, uit Delft en Helmond, die bezig zijn met de restauratie van de in 2002 door watersnood beschadigde archiefstukken van het RHC, gaven demonstraties over het aanvezelen van papier en handboekbinden. In vitrines en op foto’s werd een beeld gegeven van de beschadigde en herstelde archiefstukken.

Veel belangstelling was er ook voor de workshops paleografie en genealogie. Bovendien was te zien en horen hoe het bouwproject is verlopen en hoe de kasteelafbeeldingen tot stand zijn gekomen.

Al met al een geslaagde open dag die door veel mensen is bezocht. De Vriendenstichting telde na afloop vijf nieuwe donateurs!