Nieuwsbrief RHC Zuidoost Utrecht 2 van 2016

29 juni 2016

Wijziging telefoonnummer

Op 1 juli as wijzigen de telefoonnummers van het RHC Zuidoost Utrecht. Het algemene nummer wordt dan 088 5300 170 en de telefoonnummers van de medewerkers wijzigen ook, maar de mailadressen blijven allemaal gelijk.


Expositie Doornse ansichtkaarten

Het RHC heeft een collectie Doornse ansichtkaarten kunnen bemachtigen. Op vrijdag 1 juli om 10.00 uur a.s. zal burgemeester G.F. Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug in het Cultuurhuis een expositie openen met een selectie van de ansichtkaarten. Deze worden gedurende de maanden juli en augustus geëxposeerd in de omgang van het Cultuurhuis en in de Cantina. De toegang tot deze expositie is gratis. De kaarten geven een boeiende kijk op oud-Doorn.
Van Doorn zijn circa 5000 ansichtkaarten gemaakt. Vele hiervan komen zeer zelden op de markt. Het aanleggen van een dergelijke collectie is door één persoon bijna niet te doen. De aangeworven collectie is een van de grootste in zijn soort. De twee meest omvangrijke verzamelingen bevinden zich bij particulieren.
Doorn was een eeuw geleden een toeristische trekpleister van de eerste orde. Dat verklaart het enorme aantal ansichtkaarten. Velen brachten in de zuivere lucht van de Utrechtse Heuvelrug hun vakantie door en stuurden een kaartje naar familie of vrienden.Wellicht wilt u een of meer van deze prachtige foto’s van de ansichtkaarten zelf ophangen. Voor slechts 25 euro kunt u in het bezit komen van een prachtige, uitvergrootte (A3-formaat) ansichtkaart in een wissellijst. Stuur hiervoor een mailtje naar hpostema@rhczuidoostutrecht.nl of bel naar tel.nr. 0343-595707.


Inventarissen via archieven.nl

Op dit moment is het RHC bezig met het omzetten van alle beschikbare inventarissen naar het veel geraadpleegde www.archieven.nl. De eerste toegang, die van het Cothense gemeentebestuur, is inmiddels beschikbaar op http://www.archieven.nl/nl/zoeken?mivast=0&mizig=210&miadt=74&micode=29&milang=nl&mizk_alle=cothen&miview=inv2.


Presentatie transcriptie kerkenraadsnotulen Wijk bij Duurstede

In de afgelopen jaren is door twee vrijwilligers hard gewerkt om de kerkenraadsnotulen van de hervormde gemeente Wijk bij Duurstede volledig te transcriberen. De zes dikke delen beslaan de jaren 1642-1931. Deze ruim 2500 pagina’s handgeschreven tekst zijn inmiddels geheel overgetikt. Deze worden op vrijdagavond 7 oktober a.s. in het verenigingsgebouw van de Grote Kerk aan de Markt van Wijk bij Duurstede gepresenteerd.

Kromme Rijn-symposium

Het RHC, de Vriendenstichting van dit RHC en de Historische Kring Tussen Rijn en Lek organiseren op vrijdagmiddag 4 november 2016 in het gemeentehuis van Bunnik in Odijk, aan de Kromme Rijn, een kleinschalig, inhoudelijk symposium voor zo’n 60 personen. Onderzoekers, zowel professionals als amateurs in de ruimste zin van het woord worden uitgenodigd actief te participeren. Nadere informatie is te vinden op onze website, www.rhczuidoostutrecht.nl, onder het aparte kopje Kromme Rijnsymposium.

Zoekplaatje: foto van Doorn?

In de afgelopen maand kreeg het RHC vier originele foto’s van Doorn. Drie hiervan waren goed te plaatsen. Maar wat staat er op de vierde? Is dat wel Doorn? De achterkant van de foto meldt: “In de rij voor sigaren, Doorn, 1942.” De foto is in de winter genomen. Maar waar? Herkent u de locatie of personen van de foto, laat het ons weten.

Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik dan op afmelden nieuwsbrief
© 2012 - 2016 RHC Zuidoost Utrecht